SvampomelettEn riktig trevlig lunch i all enkelhet. Du behöverReceptet är för 2 personer. Svampstuvning
Omelett
Gör så här:Börja med att göra svampstuvningen. Skiva champinjonerna. Smält smöret i en stekpanna och fräs sedan löken och champinjonerna på medelhög värme tills champinjonerna har släppt sin vätska. Tillsätt grädde, salt och svartpeppar, sänk värmen och låt puttra i 3-4 minuter. Ställ åt sidan. Vispa äggen tillsammans med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. När smöret börjar få färg är det dags att hälla i omelettsmeten. Sänk värmen och låt omeletten precis stanna på ovansidan. Vänd omeletten försiktigt och låt den få färg även på undersidan. Stjälp upp omeletten på ett fat, fyll den med svampstuvningen och vik den dubbel över fyllningen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tillbehör till grillfestenModiga tillbehör till grillenDet är lätt att stirra sig blind på huvudrätten, men det är tillbehör som gör grillningen till fest! Tomatsalsa är vacker och passar till det mesta. KantarellerSnabblagad svamplyckaAtt svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|