BondomelettBondomeletten når nya höjder med kryddig salami! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Strimla salamin. Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och stek därefter potatisen på medelhög värme tills den fått fin färg runt om. Tillsätt salami och lök mot slutet. Gör omelettsmeten medan potatisen ligger i pannan. Vispa äggen tillsammans med vatten, salt, svartpeppar och timjan. Häll smeten över potatisen, salamin och löken. Sänk värmen och låt omeletten stanna på ovansidan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Grön bufféGrön buffé till Kristi himmelfärdsdagLånghelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål! FisksoppaFisk + tomat och halloumiFisksoppa kan vara både lättlagat och enkelt. Gör en läcker soppa med tomat och tärnad halloumi. En vardagssoppa som smakar fest! LångpannebrödBröd till matenNybakat bröd till maten förvandlar middagen till festmat. Att baka bröd med god fyllning är alltid ett bra knep att lätt fixa det lilla extra. Använd långpannan och välj mellan tre goda varianter på samma typ av bröd. Lättbakat, snabbt och gott! Ett läckert pestobröd med sesamfrön passar såväl grytor som till soppa. Smakrikt blir det med ostbröd med solrosfrön. Eller lägg i soltorkade tomater och baka ett gott olivbröd som passar de fleras varmrätter med tomat i. God mathelg önskar pepparochsalt! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Denna ska vi göra imorn till lunch!
ser Goooood ut :)