Omelett med potatis och chèvreChèvre och örtkryddor blir aldrig fel. Laga en god omelett! Du behöver
Gör så här:Skala potatisen och skär den i centimeterstora tärningar. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Smält smöret i en stekpanna och stek potatisen tills den fått fin färg runt om. Vispa äggen tillsammans med vatten, rosmarin, basilika, salt och svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftan. Häll omelettsmeten över potatisen. Sänk värmen och låt omeletten stå på svag värme tills den nästan stannat. Smula över chèvren och låt stanna helt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingCitrongrilladCitron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak. Läcker puddingSmakfull squashSquash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske? SquashreceptSquash i överflödSquash är en bra råvara som lätt tar till sig andra smaker och passar i många rätter. Dill och squash är gott ihop, till exempel i pastasås. Fylld och gratinerad med quornfärs mättar squashen många. Mild squashsoppa blir gott till förrätt och kompletteras med squashpudding till efterrätt. Överflöd är ett välsmakande problem! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|