Vända omeletten?
När jag vänder omeletten är jag rädd att den ska gå sönder. Har du några tips på hur man vänder omeletten enklare?
- Vilgot
Lossa först omeletten från pannan med en stekspade. Se till att inte ha för mycket fett i pannan eftersom det kan rinna ut och bränns ordentligt. Använd ett stort lock eller en rejäl tallrik. Lägg den ovanpå stekpannan, vänd hela paketet, ställ ner stekpannan och låt omeletten glida ner i pannan igen. Gör operationen över en oöm yta och var försiktig så du inte bränner dig! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallad till buffénSomrig sallad till buffénNej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén. Varm vegoVarm vegogryta med quorn och chili!Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig. Enklaste - och godaste - pastanPasta på italienskaItalienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|