ÖrtomelettFärska örter och blad i en omelett ger smak och färg, perfekt som snabb lunch på våren och sommaren! Du behöverReceptet är för 2 personer.
Gör så här:Vispa upp äggen med mjölk eller grädde, hackade örter, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll smeten i pannan när smöret börjar få färg, sänk sedan värmen. Låt omeletten stå på svag värme tills den stannat på ytan efter cirka 10-15 minuter. Vänd försiktigt omeletten, höj värmen något och låt den få färg även på undersidan. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! KladdkakorFika genast? Kladdkaka!Visst har caféet på hörnet kladdkaka? Ja, fast den godaste bakar du själv och avgör precis hur kladdig du vill ha den! Kanske en salt och krispig variant med jordnötter eller en lätt kladdkaka med nötter? Mjölkfri eller glutenfri, kladdkakan smakar alltid bra.
Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|