Omelett, grundreceptEn grundrecept på omelett som kan varieras med olika fyllning. Du behöverReceptet är för 2 personer.
Gör så här:Vispa upp äggen med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll smeten i pannan när smöret börjar få färg, sänk sedan värmen. Låt omeletten stå på svag värme tills den stannat på ytan efter cirka 10-15 minuter. Vänd försiktigt omeletten, höj värmen något och låt den få färg även på undersidan. Servera som den är eller med någon god fyllning. Kommentar av
R. Martinsson
5 april 2013
Det var riktigt utsökt! Ha gärna i mer svartpeppar det förhöjer verkligen smaken, man kan ha i mer än dubbel så mycket som står i receptet! Mycket gott med skinka och ost i! Man blir verkligen lycklig av GOD mat! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. FrukostbullarMjuka gifflarNybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet. Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd. Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten. Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk. Ett tips för en smaklig morgon! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Det var dock lite lite för lunch för två personer. Annars jättegott!