Omelett, grundreceptEn grundrecept på omelett som kan varieras med olika fyllning. Du behöverReceptet är för 2 personer.
Gör så här:Vispa upp äggen med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll smeten i pannan när smöret börjar få färg, sänk sedan värmen. Låt omeletten stå på svag värme tills den stannat på ytan efter cirka 10-15 minuter. Vänd försiktigt omeletten, höj värmen något och låt den få färg även på undersidan. Servera som den är eller med någon god fyllning. Kommentar av
R. Martinsson
5 april 2013
Det var riktigt utsökt! Ha gärna i mer svartpeppar det förhöjer verkligen smaken, man kan ha i mer än dubbel så mycket som står i receptet! Mycket gott med skinka och ost i! Man blir verkligen lycklig av GOD mat! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! DressingSalladens bästa vänDet är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån. SemlorDags för semlor!Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde. Röda, svarta och vita vinbärSemestertid med vinbärsplockningDen som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Det var dock lite lite för lunch för två personer. Annars jättegott!