Omelett, grundrecept

En grundrecept på omelett som kan varieras med olika fyllning.

Du behöver

Receptet är för 2 personer.

  • 3-4 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 10 g/1 msk smör

Gör så här:

Vispa upp äggen med vatten, salt och svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll smeten i pannan när smöret börjar få färg, sänk sedan värmen. Låt omeletten stå på svag värme tills den stannat på ytan efter cirka 10-15 minuter. Vänd försiktigt omeletten, höj värmen något och låt den få färg även på undersidan. Servera som den är eller med någon god fyllning.


Recept och foto: Peppar och salt Recept och foto: Peppar och salt


Kommentar av Ingrid
5 april 2013

Det var dock lite lite för lunch för två personer. Annars jättegott!

Kommentar av R. Martinsson
5 april 2013

Det var riktigt utsökt! Ha gärna i mer svartpeppar det förhöjer verkligen smaken, man kan ha i mer än dubbel så mycket som står i receptet! Mycket gott med skinka och ost i! Man blir verkligen lycklig av GOD mat!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se

Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

semlor.nu


Röda, svarta och vita vinbär

Semestertid med vinbärsplockning

Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!

Den som har en vinbärsbuske i trädgården vet att det sällan blir någon brist på bär. Då är det förstås bra att ta vara på bären och koka rödvinbärssaft eller svartvinbärssylt! Avvara några nävar av de färska bären och baka svartvinbärsmuffins med kokos eller vinbärspaj. Riktigt smakrik mynta är väldigt god med svartvinbär i en paj, men sockra inte för mycket! Låt syrligheten framträda.

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...